INREGISTRARE / AUTENTIFICARE
COSUL MEU 0 articole
/
INREGISTRARE / AUTENTIFICARE
/

INTREBARI FRECVENTE

1.Care este cel mai bun mod de a depozita pastaile de vanilie si cat timp se vor pastra?

Cel mai bun mod de a păstra păstăile de vanilie, dupa desfacerea ambalajului, este sa le înveliți într-o folie de plastic sau în hârtie cerată și să le depozitați într-un borcan de sticlă închis etanş.

Borcanul închis ermetic trebuie păstrat într-un loc răcoros, în cămară sau într-un dulap, departe de căldura emanată de cuptor sau aragaz. Nu le depozitați în frigider, deoarece astfel păstăile de vanilie se vor usca.

Păstăile de vanilie trebuie aerisite cu regularitate. La fiecare câteva săptămâni, scoateți păstăile din borcan și țineti-le afară timp de 10-15 minute, pentru a fi expuse circulaţiei aerului. Masați longitudinal păstăile cu mâinile curate. Acest lucru ajută la dispersarea semințelor de vanilie în interior.

Păstăile de vanilie care au fost depozitate în mod corect, în condiții ideale, îsi pot păstra calitaţile peste 2 ani.

2.Cum sa folosesc pastaile de vanilie?

Scoateți păstăile de vanilie din ambalaj și lăsați-le la aer un timp. Masați păstăile longitudinal și aşezați-le pe un tocător. Cu un cuțit ascuțit, tăiați capetele păstăii, apoi taiați-o longitudinal pe jumătate. Poate fi necesar să folosiți forța, deoarece unele păstăi pot avea o suprafață tare. Țineți cuțitul perpendicular pe păstaie și răzuiți semințele.

3.Ce fac cu pastaia de vanilie dupa ce am folosit-o?

Dupa ce semințele au fost răzuite, păstaia mai are multe de oferit ca aromă și gust.

Iată câteva modalități de a utiliza păstaia folosită:

Adăugați-o peste sticluța cu extract de vanilie cumpărat sau făcut în casa. Va completa gustul, aroma și culoarea.

Zahăr vanilat: amestecați păstaia cu o cană de zahăr și veți obține zahăr autentic vanilat.

Lichior: adăugați în sticla cu lichiorul dvs preferat pentru a face un cocktail special.


Sare vanilată: puteți mărunți păstaia în râșnița de cafea și să o amestecați cu sare, pentru a da o aromă unica diverselor feluri de mâncare.

Sirop: adaugă la sticla preferată de sirop pentru un plus de aromă.

Potpourri.

4.Ce inseamna Calitate Gourmet (Grad A)?

Calitatea este determinată de conținutul de apă, lungimea păstăii și starea ei. Umiditatea este unul dintre cele mai importante aspecte ale vaniliei de înaltă calitate, păstăile de calitate premium (Gourmet) fiind foarte umede. Uleiurile trebuie sa fie vizibile pe partea exterioară a păstăii de vanilie, iar la atingere ar trebui să lase un reziduu pe degete. Păstăile de vanilie cu un conținut ridicat de umiditate sunt moi la atingere și flexibile la îndoire.

5.Ce este substanta alba vizibila pe suprafata pastaii de vanilie?

Uneori vanilina din păstaie se va cristaliza pe suprafața acesteia. Acesta este un lucru bun și este asociat cu o păstaie de vanilie de înalta calitate.
În rare cazuri, vanilia poate dezvolta mucegai, cauza fiind excesul de umiditate din păstaie. Pentru a stabili dacă decolorarea este consecință a cristalelor de vanilină sau a mucegaiului, ar trebui să mirosim păstaia pentru a detecta orice miros străin. Dacă mirosul este nespecific sau alterat, atunci este vorba despre mucegai, iar păstaia ar trebui îndepartată, pentru a nu afecta restul păstăilor integre.

Toate păstăile noastre de vanilie sunt supuse unui control de calitate și sunt inspectate vizual înainte de expediere.

6. De ce este vanilia atat de pretioasa?

Obținerea vaniliei este un proces laborios care necesita mult timp.

Polenizarea se realizeaza manual, coacerea fructului de vanilie are loc în 8-9 luni, iar prepararea vaniliei dureaza alte câteva luni.

De asemenea, condițiile climaterice schimbătoare afecteaza uneori culturile, ducând la producerea de vanilie de slabă calitate, cu un conținut excesiv de umiditatate, care predispune la mucegai.
Vanilia de calitate este rară și scumpă.